Innovációs technológia fejlesztés a Focus Dental Kft-nél

Kedvezményezett neve: FOCUS-DENTAL Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Innovaciós technológia fejlesztés a Focus Dental Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft azaz tizenötmillió Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében 3 db Castellini SKEMA 6 kezelőegység került beszerzésre, melynek köszönhetően egy lényegesen új technológia bevezetése valósulhatott meg, ami a páciensek, az orvosok és az asszisztensek számára egyaránt kényelmes és biztonságos megoldást jelent. Pontosabb beavatkozások megvalósítását teszi lehetővé a kezelések során, ez által lerövidül a kezelések ideje. A kezelőegység ergonómiai kialakítása komfortosabbá teszi a beavatkozások elvégzését. A környezetkímélő megoldás csökkenti cégünk ökonómiai lábnyomát, így hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

A Castellini SKEMA 6 kezelőegységbe épített MWB rendszer (Multichemical Water Biocontroller) a fogászati egységkészülékek leghatékonyabb aktív higiéniai eszköze. Régóta ismert, hogy az ivóvízhálózatra kötött fogászati kezelőegységek műanyag csöveiben az ivóvízben jelenlevő mikroorganizmusok, valamint a vízhűtéssel működő eszközökből az ezekbe épített mechanikai védelem (visszaszívó szelep) ellenére visszaáramló páciens vérrel és nyállal bekerülő mikroorganizmusok (úgymint Pseudomonsa aeruginosa, Legionella pneumophila stb.) megtapadnak, elszaporodnak és a kezelőorvosok, asszisztensek és páciensek fertőzését okozó biofilmet képeznek. A kialakult biofilm-réteg kiterjedése olyan jelentős is lehet, hogy fertőzheti a kezelőegységen túli ivóvízhálózatot is. Mindezek megakadályozására fejlesztette ki a Castellini az MWB-rendszert, mely egy 20 mm-es légréssel leválasztja a kezelőegység vízhálózatát az ivóvízhálózatról valamint a rendszer által folyamatosan előállított 600 ppm koncertrációjú H2O2 oldattal látja el a belső vízhálózatot, mely megakadályozza a biofilm kialakulását. A Castellini SKEMA 6-ba épített DÜRR CAS1 centrifugális amalgámszeparátor 98,1%-os hatásfokkal gyűjti össze a fogászati kezelés során (amalgámtömés kiszedés) során keletkező amalgámot (50% higany és 50% fémpor – ezüst, ón, réz, cink - keveréke) csökkentve ezzel a kommunális csatornahálózatra és szennyvíztisztítótelepekre jutó terhelést.

A SKEMA 6 fogászati készülék tartozékai: betegszék, lábkapcsoló, vizes egység, asszisztens oldali kezelőpult, kezelőegységekre szerelt operációs lámpa és orvosi kezelőtábla öt eszközzel felszerelve, alkalmas a fogászat területén szinte az összes beavatkozás elvégzésére. A készülékbe beépített MWB adagolótartály biztosítja a kezelőegység vízhálózattól függetlenített működését és az eszközt folyamatosan fertőtlenítőszerrel látja el. A kezelőegység tartozéka egy 98%-os hatásfokú amalgámszeparátor is.

A készülék tömege: 160 kg Befoglaló méretek használat alatt: hossz 220 cm, szélesség: 85cm, magasság: 210 cm

A projekt befejezési dátuma: 2018.08.08

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00585