Fogíny visszahúzódás

A túl erős fogmosás miatt kialakuló ínyvisszahúzódás

A fogmosás elmaradása, illetve a nem megfelelő fogmosás lyukak, ínyvisszahúzódás vagy fogágybetegségek kialakulásához vezet. Hogy ezeket elkerüljük, fontos, hogy ne csupán vízszintes irányú mozdulatokat végezzünk zárt fogakkal. A megfelelő mozdulat az, ha a fogkefével az ínytől a fog felé irányuló körkörös mozdulatokat végzünk. Kérjük, kerülje a túl erős mozdulatokat, mert ezek a fogíny visszahúzódásához vezethetnek.

 img74.jpg 

Tudatos fogmosás

Az emberek gyakran nem tudatosan, hanem odafigyelés nélkül mossák a fogaikat. Próbáljon egyszer az esti fogmosásnál odafigyelni mozdulataira és végezze azt tudatosan. Egy átlagos kis fejű fogkefe körülbelül két fog felületét fedi le. A teljes fogsor 14 fogból áll felül és 14 fogból alul. Először a fogak külső felülete kerüljön megtisztításra. Enyhén nyissa ki a száját és a baloldali felső őrlőfogaknál kezdje el a mosást. Kis körkörös mozdulatokat végezzen egyszerre 2-3 fogon, enyhe nyomást gyakorolva a fogakra. Ezt a mozdulatot körülbelül egymás után tízszer végezze el, majd a fogkefét kicsivel előrébb helyezve folytassa. Ilyen módon a fogak kis lépésekben kerülnek megtisztításra, míg el nem érjük a felső állkapocs jobb oldali utolsó fogát. Most végezzük el ugyanezt az alsó fogakon is. Ne feledkezzünk meg a fogak belső felületéről sem, folytassuk ott a fogmosást. Végül tisztítsuk meg a rágófelszínt. Itt már megengedettetek az oda-vissza irányuló mozdulatok. Végül öblítsük ki a szánkat erőteljesen, hogy az ételmaradékokat kimossuk szánkból. Még egyszer öblítsünk, majd fogselyem segítségével tisztítsuk ki a fogközöket. Ne feledkezzünk meg a nyelv felső felületén és a szájpadláson található nyálkahártyáról sem, hiszen ezeken is könnyedén megtapadhatnak ételmaradékok, amik kellemetlen szájszag kialakulásához vezetnek. Ha ezt a folyamatot követi ebben vagy kicsit megváltoztatott formában, hamarosan automatikussá válik és tudatos odafigyelés nélkül is menni fog.

img75.jpg  

Kérjük, vegyen részt fogászati kontrollvizsgálaton, még abban az esetben is, ha úgy érzi, minden rendben van a fogaival.

Ön egy fájdalom- és stressz-mentes, magas színvonalú, minőségi fogászati kezelés iránt érdeklődik? Jó hírű rendelőnk Magyarország egyik vezető fogászata és a páciensek körében leggyakrabban kerül továbbajánlásra. Szakképzett fogorvosaink már több mint 20.000 elégedett pácienst kezeltek 2000 óta. Örülnénk, ha Ön is a Denis & Focus Fogászat nagy családjához tartozna.

Élvezze az egyik piacvezető, privát fogászat különleges légkörét Mosonmagyaróváron, a Denis & Focus Dental Centrumban. Éljen át egy olyan magas minőségű kezelést, mint még soha azelőtt, hogy tökéletes, csodaszép fogakkal térhessen haza. Mert az Ön egészsége és elégedettsége a szívügyünk!

Várjuk időpontfoglalását, hogy elégedetté tehessük, és hogy az Ön bizalmát is elnyerhessük.

Egyeztesse már MOST időpontját!

Tel.: 0036-96-566-076

Az Ön Denis & Focus Dental Centruma