Fogszabályozás felnőtt korban

Sokan gondolják úgy, hogy bár zavarja őket kusza fogazatuk, felnőtt korban kínos belevágni egy fogszabályozó kezelésbe. Egy felnőtt ember mindennapi életében, kapcsolataiban, valóban zavaró lehet egy „fémes mosoly”, azonban léteznek olyan megoldások, amelyek kényelmessé teszik a felnőttkori fogszabályozást.

Esztétikus fogszabályozás felnőtt korban

Felnőtt? Családja van?
Önnek is lehet szép mosolya!


A mai 20-30-40 évesek talpraesett, dolgozó, értéket teremtő és igénylő emberek. Az ápolt külső ma már elengedhetetlen a megfelelő párválasztásban, egy jobb munkakör elnyerésében, a sikeresség fenntartásában. Egy kedves mosollyal barátságot köthet, konfliktust simíthat, jókedvet adhat. Az utóbbi 15 évben a tudomány fejlődésével és a megfelelően képzett szakember segítségével, biztonsággal és eredményesen végezhető felnőtt fogszabályozás 20 és 60 év között is.

img63.jpg


Mit kell tudni a felnőtt korban végzett fogszabályozásról?

A felnőttkori fogszabályozás minden esetben rögzített fogszabályozó készülékkel történik. A kezelés megkezdése előtt az egyéb fogászati problémákat például fogszuvasodás, fogínygyulladás – mindenképpen meg kell szüntetni. Felnőtt korban a fogszabályozó kezelés csak úgynevezett lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékekkel történhet. A kezelés időtartama ezért általában 1-2 év, tehát mindenképpen nagy odafigyelést és türelmet igényel. Ezért cserébe azonban megszűnnek, illetve ki sem alakulnak a szabálytalan fogazatból adódó, sokszor igen súlyos problémák:

  • jelentősen javul a megjelenés, ami magabiztosabbá tesz
  • fogazata nem akadályozza a tiszta beszédet
  • megszűnnek a rágási nehézségek, amelyek gyakran vezetnek emésztési problémákhoz
  • nem károsodik az állkapocsízület az egyenetlen terhelés miatt
  • amennyiben fogpótlásra van szüksége, azok tartóssága rendezett fogazatban növekszik
  • a szabályozott fogsorban minden fog megfelelően tisztítható, így a fogkőlerakódás, a fogszuvasodás és ebből adódóan a fogak elvesztésének veszélye is jelentősen csökken

Denis & Focus Fogászat - Fogszabályozás


Fogszabályozás meglévő fogpótlás esetén

A fogszabályozó kezelés megkezdése előtt mindenképpen ellenőrizni kell a meglévő fogpótlásokat. Korona vagy beültetett implantátum esetén sincs alapvetően akadálya a fogszabályozásnak, azonban fontos a fogpótlások megfelelő stabilitása, illetve, hogy a korona alatti fogcsonk egészséges legyen. A fogszabályozó kezelés idejére célszerű ideiglenes korona felhelyezése.

Fogágybetegségek kezelése fogszabályozás előtt

Felnőtt korban – általában 40 éves kor körül – elég gyakori a fogágy kisebb-nagyobb mértékű pusztulása. A károsodott fogágyat a kezelés megkezdése előttmindenképpen kezelni kell, ugyanis a fogszabályozás tovább pusztíthatja a fogak stabilitásáról gondoskodó csontállományt.

img69.jpg 

Gyakori kérdések

Milyen fogszabályzóra van szükségem?

A fogszabályozás alapja minden esetben a korrekt diagnózis. Ehhez szükséges a részletes szakvizsgálat, lenyomatok, harapásregisztráció, tanulmányi minta, profilanalízis. Elengedhetetlen a panoráma és oldalirányú koponya felvétel. Szükséges lágyrész és állkapocs ízületi vizsgálat. Rendelőnkben mindezt modern diagnosztikai berendezéseink segítségével egy helyen - egy időben - várakozás nélkül elvégezheti.

Mit jelent a teljes kezelés?

Az esetek egy részében szükség van a teljes, esetleg mindkét fogív kezelésére. Oka lehet rendellenes harapás, dysfunkciók, ízületi panaszok és még számtalan más egészségügyi probléma. Hosszú távon a beteg egészségéről, fogai minél további megőrzéséről, állkapocs ízületi panaszok megelőzéséről van szó. Ezekben az esetekben egészségügyi és esztétikai korrekció együttesen történik. A kezelés ideje fix fogszabályzóval 1 - 2 és fél év közötti időtartam.

Mit jelent a kozmetikai fogszabályozás?

Ilyenkor a beteg kérése az elülső fogak esztétikai korrekciójára korlátozódik. Ehhez is gondos orvosi munka szükséges, hiszen az ő feladata eldönteni ez lehetséges-e, nincs-e olyan háttértényező, mely az eredményt befolyásolja. Az alapos és korrekt vizsgálat, a páciens megfelelő tájékoztatása szükséges
a közösen elfogadott kezelési terv kidolgozásához.

Hogyan értendő a foghúzás nélküli kezelés?

A tudomány fejlődése, a legújabb technológiájú brackettek és ívek, valamint a megfelelő kezelésvezetés használatával számtalan olyan esetben elkerülhető a foghúzás, mely eset megoldása a hagyományos fogszabályozásban csak fogeltávolítással volt korrigálható.

Miben más a felnőttkori fogszabályozás?

18. életév után a növekedés lassul, majd leáll. Ugyanakkor jelentkezhetnek ízületi panaszok, fog-tartószerkezeti problémák, foghiányok, stressz reakció, túlterhelt, már károsodott ízület. A felnőttkori fogszabályzás gyakorlatot és bizonyos szempontból a gyermek fogszabályozástól eltérő technikát igényel.

Ön egy fájdalom- és stressz-mentes, magas színvonalú, minőségi fogászati kezelés iránt érdeklődik?
Jó hírű rendelőnk Magyarország egyik vezető fogászata és a páciensek körében leggyakrabban kerül továbbajánlásra. Szakképzett fogorvosaink már több mint 20.000 elégedett pácienst kezeltek 2000 óta. Örülnénk, ha Ön is a Denis & Focus Fogászat nagy családjához tartozna.

Élvezze az egyik piacvezető, privát fogászat különleges légkörét Mosonmagyaróváron, a Denis & Focus Dental Centrumban. Éljen át egy olyan magas minőségű kezelést, mint még soha azelőtt, hogy tökéletes, csodaszép fogakkal térhessen haza. Mert az Ön egészsége és elégedettsége a szívügyünk!

Várjuk időpontfoglalását, hogy elégedetté tehessük, és hogy az Ön bizalmát is elnyerhessük.

Egyeztesse már MOST időpontját!

Tel.: 0036-96-566-076

Az Ön Denis & Focus Dental Centruma