Fogkőeltávolítás, szájhigiénés kezelés

A fogkõ, lepedék okai

A szájüregben lévõ sokféle anyag rárakódhat a fogfelszínre. Ezek lehetnek puhák, szilárdak, átlátszóak, színesek. Jelentõségüket az adja, hogy fontos szerepet játszanak a fogágy betegségeinek kialakulásában. A fogakon megtapadó lepedék a nem megfelelõen tisztított fogfelszíneken, fogmûveken képzõdik. Fõ tömegétbaktériumok alkotják. Ha ez a lepedék kalcifikálódik(kálcium-karbonát - mészkõ rakódik benne le), kialakul a kemény képzõdmény, a fogkõ. A különféle festékanyagok (pl. kávé, tea, kóla, dohányzás) elszínezheti a fogakat, és a fogkövet is. A fogkõ az íny felett és az íny alatt helyezkedhet el. Legnagyobb mennyiségben a nagy nyálmirigyek kivezetõ nyílásaival szemben képzõdik.

img55.jpg


Szövõdmények

Ha a lepedéket nem távolítjuk rendszeresen el, étkezések utáni rendszeres fogmosással, a kialakult, fõleg íny alatti fogkövek esetében gyulladás jöhet létre. Ilyenkor az íny vöröses, fájdalmas, fogmosáskor vérzik, eltávolodik a fogaktól. Ínytasakok keletkezhetnek a fogak mellett, a gyulladás tovább terjedhet a fogágy mélyebb szöveteire is, késõbb csontpusztulás következhet be. Megindulhat a fogak elvándorlása, mozgathatóvá válnak, késõbb ki is eshetnek.

img56.jpg

A száj higiénés kezelés

Elmondjuk és megtanítjuk az Ön számára megfelelõ szájápolási eszközök helyes használatát. A megfelelõ fogmosási módszer elsajátítása hozzájárul, hogy otthon is karbantartsa az ínyét, fogait, fogpótlásait. Ezáltal meghosszabbítja fogainak élettartamát.

img57.jpg

Fogkõ eltávolítás

Alapvetõ kezelési eljárás, amelyet leggyakrabban alkalmazunk ínygyulladás és fogágy betegségek gyógyításában. A fogkõ eltávolítás (depurálás) segítségével eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet, egyéb lerakódást, színezéket. A fogkövek eltávolítása elõtt a nyálkahártyát 10%-os Lidocain spray-vel érzéstelenítjük el. A beavatkozást ULTRAHANGOS FOGKÕ ELTÁVOLÍTÓ eszközzel végezzük.

A gép a kristály által keltett rezgések segítségével, gyorsan és hatékonyan távolítja el a lerakódásokat. A finomabb, fõleg íny alatti munkát kézi mûszerrel végezzük. A fogkövek eltávolítása után következik, a fogak felszínének polírozása. A sima felszíneken tudniillik nehezebben tapad meg a lepedék és képzõdik fogkõ. 


img58.jpg


Fogkõ eltávolítás utáni teendõk

A fogkõ eltávolítás után elõfordulhat fognyaki érzékenység (hidegre, melegre, édes, savanyú ízekre). Ez 1-2 héten belül megszûntethetõ Sensitíve fogkrém, vagy Fluor gél használatával. Az, hogy mennyi idõn belül képzõdik újra fogkõ, nagymértékben függ a táplálkozási szokásoktól, és a megfelelõ hatékonyságú fogmosási, szájápolási módszertõl.

Ön egy fájdalom- és stressz-mentes, magas színvonalú, minőségi fogászati kezelés iránt érdeklődik?
Jó hírű rendelőnk Magyarország egyik vezető fogászata és a páciensek körében leggyakrabban kerül továbbajánlásra. Szakképzett fogorvosaink már több mint 20.000 elégedett pácienst kezeltek 2000 óta. Örülnénk, ha Ön is a Denis & Focus Fogászat nagy családjához tartozna.

Élvezze az egyik piacvezető, privát fogászat különleges légkörét Mosonmagyaróváron, a Denis & Focus Dental Centrumban. Éljen át egy olyan magas minőségű kezelést, mint még soha azelőtt, hogy tökéletes, csodaszép fogakkal térhessen haza. Mert az Ön egészsége és elégedettsége a szívügyünk!

Várjuk időpontfoglalását, hogy elégedetté tehessük, és hogy az Ön bizalmát is elnyerhessük. 

Egyeztesse már MOST időpontját!

Tel.: 0036-96-566-076

Az Ön Denis & Focus Dental Centruma