Gondolatok a mosolyról

Mindnyájan a legjobb formánkat szeretnénk hozni, hogy mások fiatalnak, dinamikusnak és vonzónak lássanak minket!

Azt azonban nehéz eldönteni, hol is kezdjük az átalakítást: a frizurával, a bőrrel vagy a ruházattal... Van azonban egy olyan lépés, ami drámai mértékben megváltoztathatja külsejét, ez a lépés pedig a mosolyunk tökéletesítése.


"Mai versenyalapú társadalmunkban, egy vonzó mosoly döntő fontosságú lehet a siker és a sikertelenség között, mind a magán-, mind a szakmai életben. Mivel a száj az arc egyik legfontosabb fókuszpontja, nem csoda, hogy mosolyunk döntő szerepet játszik abban, hogy hogyan gondolkodunk magunkról, illetve, hogy másokra milyen benyomást teszünk. Egy szép mosoly ajtókat nyithat meg és megoldhatja azokat a nehézségeket, melyek köztünk és egy teljesebb, gazdagabb élet között állnak. Másfelől, ha nem vagyunk elégedettek mosolyunkkal, az akár önmagunk alulértékeléséhez is vezethet, ami akár karrierünkben is nehézségeket okozhat. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy nem minden szépségideál született úgy, ahogy ma kinéz. Sokan velük született hiányosságaikat a modern, esztétikai fogorvoslás segítségével győzték le. Szerencsére a megnyerő külső ma már nem a sztárok kiváltsága. Épp ellenkezőleg, ma már általánosan elfogadott tény, hogy megéri külsőnk szépítésébe befektetni, hisz ez ma nemcsak hogy társadalmilag elfogadott, hanem szinte már követelmény."
A mosoly egyértelműen kifejezi: "Boldog vagyok, magabiztos vagyok, jól érzem magam a társaságodban."
 
A mosoly jó hatással van a hangulatunkra is. Bizonyított tény, hogy a mosolygás növeli az endorfin felszabadulását, ami miatt jobban érezzük magunkat. Ez persze nem csak a mosolygóra igaz, hanem a környezetében lévőkre is hasonló hatással van. A mosoly ragályos. Ha valaki mosolyog, a környezetében lévők is vele mosolyognak. Mindnyájan szívesebben vagyunk olyanokkal, akik gyakran mosolyognak. Tanulmányok igazolják, hogy többre becsüljük azokat, akik tartják velünk a szemkontaktust és gyakran ránk mosolyognak.


Telefon: 0036 96 566 076
Fax: 0036 96 566 049
Címünk: Denis & Focus Fogászat
9200 Mosonmagyaróvár, Károly u. 2.