Teljes fogprotézis / Lokátor-Stégprotézis

Teljes fogprotézis - Műfogsor

Teljes fogprotézisnek vagy műfogsornak nevezzük a fogászatban azt a kivehető fogsort, amely pótolja az elveszett vagy hiányzó fogakat vagy az egyik, vagy mindkét fogsorban. Ez a fogsor egyszerűen a felső vagy alsó állkapcson fekszik. A felső állkapocs esetében szívóhatás által a nyál segítségével a nyálkahártyán megtapad. Minél nagyobb fokú a csont leépülése következtében a nyálkahártya, fogíny visszasorvadása, annál rosszabb a protézis tapadása, ahol az alábélelés és a protézisragasztó alkalmazása is csak ideiglenes megoldást jelent. 

img34.jpg


Fogsorok fajtái, anyagai

Teljes protézist fogatlan szájba készítünk. A részleges protézis egy fémlemez, és ezt fedi a mûanyag réteg. A fogak mindkét esetben mûanyagból vannak. Porcelán fogak nem kerülhetnek a fogsorba, mert súlyuknál fogva lehúznák a fogsort a helyérõl. Részleges protézisnél többféle módon kapcsolódhat a kivehetõ elem a saját ép fogakhoz, vagy koronákhoz, hidakhoz. Legegyszerûbb mód, ha fém kapoccsal kapcsolódik a fogakhoz. Azonban ez esztétikailag nem nyújt kedvezõ hatást, mert a kapocs a fognyaknál látszik. Esztétikailag a legjobb hatást, az ún.rejtett elhorgonyzással érhetjük el. Ilyenkor a hidat és a kivehetõ fogsort együtt kell elkészíteni. Ezt kombinált munkának hívják, mert van egy fix beragasztott és egy kivehetõ része. A híd végén van az egyik patent, a másik része a patentnek a fogsorba van benne. Helyére pattintva a fogsort, nem látszik az elhorgonyzás. Másik elõnye ennek a megoldásnak, hogy stabilan ül a fogsor a szájban, pl. evésnél nem billeg.

 img37.jpg

A teljes protézisek hússzínű műanyagból készülnek, egy alaplemezből és műanyagfogakból állnak. A műfogakat az alaplemezbe építik bele. A hétköznapi életben a teljes protézist „műfogsornak” is nevezik. A teljes protézis alkalmazása elsősorban azt a célt szolgálja, hogy helyreállítsa a rágóképességet, továbbá megszünteti az esetleges hangképzési és beszédzavarokat. Helyreállítja az állkapocs és száj körüli esztétikát is, mivel megtámasztja az arc izmait és az ajkakat, amelyek a fogak teljes elvesztése esetén beesnek.

Tartós és biztos megoldást már csak az implantátumok – mesterséges foggyökerek – biztosítanak, amelyekre különféle tartószerkezetek rögzíthetők.

Választási lehetőségek az implantátumokkal rögzített teljes fogsoroknál

1., A fogpótlás rögzítése gömbfelépítménnyel, vagy lokátor segítségével.

2., Fogpótlás rögzítése stég segítségével.

Az implantátumos fogpótlás már klasszikus megoldásnak számít. A klasszikus megoldások általában joggal válnak azokká – így van ez ebben az esetben is. Az implantátum által rögzített fogpótlás hosszú távú és biztonságos tartást nyújt a teljes protézist hordók esetében. Speciális szerkezetekkel, úgynevezett lokátor vagy stég szerkezet segítségével a teljes fogprotézist 4 fogimplantátumra rögzítjük, melyek megakadályozzák a protézis elmozdulását. Ez a fogászati megoldás megfelelő tartást biztosít, visszaállítja a szükséges rágóképességet, megszűntetik a beszédzavarokat. Tisztítás céljából a műfogsor könnyen kivehető. Az itt leírt fogpótlások elkészítéséhez minimum 2 implantátum beültetése szükséges, 3 implantátum nagyon ritkán kerül alkalmazásra. A klasszikus eljárás azonban 4 implantátumra épül

Előnyök:

  • Jó, stabil tartás fogsorragasztó nélkül!
  • Egyszerű kezelés! Tisztítás céljából egy kattintással kivehető!
  • Nincs szájpadi rész! Nincs hányinger!
  • Éjszaka is viselhető! Jó stabilitás!
  • Kényelmes viselet!
  • Hosszú élettartamú fogpótlás és jó életminőség!
  • Jó rágófunkció!
  • Csontsorvadás megelőzése az implantátumokkal!

Végeredmény

Ön és mások sem tudják majd megkülönböztetni az új fogakat a saját, természetes fogaitól. Az eredmény azokat a pácienseket, akik az implantátummal rögzített fogpótlás előtt hagyományos műfogsorral rendelkeztek, egyszerűen lenyűgözi és lelkesednek érte.

Ön egy fájdalom- és stressz-mentes, magas színvonalú, minőségi fogászati kezelés iránt érdeklődik?
Jó hírű rendelőnk Magyarország egyik vezető fogászata és a páciensek körében leggyakrabban kerül továbbajánlásra. Szakképzett fogorvosaink már több mint 20.000 elégedett pácienst kezeltek 2000 óta. Örülnénk, ha Ön is a Denis & Focus Fogászat nagy családjához tartozna.

Élvezze az egyik piacvezető, privát fogászat különleges légkörét Mosonmagyaróváron, a Denis & Focus Dental Centrumban. Éljen át egy olyan magas minőségű kezelést, mint még soha azelőtt, hogy tökéletes, csodaszép fogakkal térhessen haza. Mert az Ön egészsége és elégedettsége a szívügyünk!

Várjuk időpontfoglalását, hogy elégedetté tehessük, és hogy az Ön bizalmát is elnyerhessük.

Egyeztesse már MOST időpontját!

Tel.: 0036-96-566-076

Az Ön Denis & Focus Dental Centruma