SonicWeld

SonicWeld Rx® – Új dimenzió az implantációban
Forradalmi csontfeltöltési eljárás bármilyen csontállomány esetén

A SonicWeld Rx® egy teljesen új, úttörő eljárás a csonthelyettesítő anyagok és membránok rögzítéséhez. Ez az új csont feltöltő eljárás sok olyan páciensnél teszi lehetővé csontfeltöltés és ezáltal az implantációt, akiknél korábban erre nem volt lehetőség.

003 SonicWeld

Ez az úgynevezett minimál invazív, azaz minimális sérüléssel járó, csontfeltöltési eljárás formailag stabil, testben lebomló anyagok ultrahanggal való rögzítésén alapszik. Az eljárás során úgynevezett PDLLA(=Poli-D-L-tejsav)-stifteket és PDLLA-membránokat olvasztanak össze, ami extrém stabilitást eredményez. Amiatt, hogy a Poli-D-L-tejsav anyag a test számára kitűnően tolerálható és bomlása is megbízhatóan előre látható, később nem kell eltávolítani a szervezetből.

A stift behelyezése után rákerülhet a membrán a csontfeltöltő anyagra és ott az ún. Sonic Stift és egy pontosan meghatározott ultrahang frekvencia segítségével azokat összeforrasztják. Ezt a membránt kiválóan oda lehet illeszteni a befogadó csont profiljába és így egy az implantátumok számára ideális csontanyag jön létre.

Ezen eljárás segítségével mind vízszintes, mind függőleges irányban elvégezhető a csontfeltöltés. Egy további előny, hogy az ilyen típusú csontfeltöltés anélkül is elvégezhető, hogy a meglévő csontanyagból elvennénk.

Klinikai értékelés, Szövettani értékelés:

A kezelés során nem alakul ki károsodás vagy elhalás hő hatására. Az ultrahang használatának hatására nem alakul ki elsődleges gyulladási reakció a környező lágyrészen. Nem lép fel semmilyen csontkárosító hatás. Klinikai és szövettani vizsgálatok bizonyítják, hogy nem lép fel ingerlés a lágyrészen. 

Mechanikai értékelés:

A SonicPins Rx jelentősen jobb tartást biztosít, mint a hagyományos, felszívódó rögzítő rendszerek. A SonicPins Rx segítségével rögzítés a csont gerendás polimerjeiben történik, ami megnövekedett elsődleges stabilitást eredményez.