Parodontózis

Ínysorvadás, parodontológiai kezelés

A 35 év felnőtt lakosság körében népbetegségnek számít a paradontológia vagyis az ínysorvadás. Nagyon alattomos betegség, lassan alakul ki, de ha betartja fogszakorvosa tanácsait és rendszeresen eljár fogkő eltávolításra (3-4-6 havonta ajánlott!) akkor megelőzhető az ínysorvadás.

img70.jpg

Tünetek:

  • Fogínyvérzés
  • Kellemetlen lehelet
  • Ínyvisszahúzódás
  • Gennyel telt tasakok

Megfelelő száj higiénével, rendszeres fogászati kontrollvizsgálattal a fogak élettartama megnövelhető! A paradontózis egy bakteriális eredetű gyulladás. Az elhanyagolt fogak, rossz száj higiéné, nem pontosan elkészített tömések, nem jól záródó fogpótlások; dohányzás; cukorbetegség. A kezelés több lépcsőből áll: az ínyvisszahúzódás előrehaladottságától függően akár hosszú távú együttműködést is igényelhet a páciens részéről. A kezelés célja a gyulladás csökkentése majd a gyulladásmentes állapot megőrzése.

 img71.jpg 


A fogágybetegség kezelésének lehetséges lépései:

  • Fogkő eltávolítás
  • Kürettage (kezelés az íny alatt)
  • Száj higiénés ellenőrzés, speciális eszközök alkalmazásának bemutatása
  • Gondozás (rendszeres kontroll)

A kezelés sikerének a kulcsa a páciens egyéni szájápolása.

img72.jpg 


Minden fog körül 6 helyen meg kell mérni mindenek előtt a tasakok mélységét, az ínyvisszahúzódás mértékét, utána történik az ún. szondázási ínyvérzés indexének a megmérése, többgyökerű fogaknál furkáció érintettség-vizsgálatot végzünk, és a fogmozgathatóságot is megvizsgáljuk. A fenti folyamat elvégzése után kerül sor a kezelési terv elkészítésére.
 

 img73.jpg 


A paradontológia kezelés időtartalma és sikeressége esetenként más és más. Rendszeres kontrollra van ahhoz szükség, hogy bármilyen fajta további kezelés biztonsággal bekövetkezhessen. Ha a kezelés a többszöri kontroll után sikeresnek bizonyult csak ez után lehet az egyéb kezeléseket elkezdeni (implantáció, koronák, fogpótlások, fogszabályozás stb…).

Ön egy fájdalom- és stressz-mentes, magas színvonalú, minőségi fogászati kezelés iránt érdeklődik?
Jó hírű rendelőnk Magyarország egyik vezető fogászata és a páciensek körében leggyakrabban kerül továbbajánlásra. Szakképzett fogorvosaink már több mint 20.000 elégedett pácienst kezeltek 2000 óta. Örülnénk, ha Ön is a Denis & Focus Fogászat nagy családjához tartozna.

Élvezze az egyik piacvezető, privát fogászat különleges légkörét Mosonmagyaróváron, a Denis & Focus Dental Centrumban. Éljen át egy olyan magas minőségű kezelést, mint még soha azelőtt, hogy tökéletes, csodaszép fogakkal térhessen haza. Mert az Ön egészsége és elégedettsége a szívügyünk!

Várjuk időpontfoglalását, hogy elégedetté tehessük, és hogy az Ön bizalmát is elnyerhessük.

Egyeztesse már MOST időpontját!

Tel.: 0036-96-566-076

Az Ön Denis & Focus Dental Centruma