Fogatlan állapot

Fogatlan állapot/fog nélküli páciens

Honlapunkon már korábban is utaltunk az implantátumok beültetésére. A mozgó fogsor kellemetlensége vagy akár már egy fog hiány fennállása is komoly lelki traumát okozhat. Fogbeültetéssel képesek vagyunk ezt az állapotot– az egy fog elvesztésétől a teljes fogatlanságig – fogbeültetéssel megszüntetni, helyreállítani.

Az általános, közismertebb fogpótlási lehetőségek a koronák és a koronákból álló hidak valamint a részleges és teljes fogsorok csak rövidtávon oldják meg a foghiányok következtében fellépő kozmetikai és funkcionális problémákat, de nem állítják meg a csontsorvadást.

A fogászati műgyökerek (implantátumok) úgy funkcionálnak, mint a saját csontfoga, képesek közvetíteni a rágónyomás stimuláló hatását az állcsontokra, ezzel csökkenteni tudjuk illetve meg is tudjuk állítani a csont leépülését.

Műgyökér beültetést a legtöbb felnőtt páciens esetében el lehet végezni, ha az illető jó általános egészségi állapottal és kifogástalan száj higiénével rendelkeznek. Fiataloknál amennyiben nem töltötték be a 18-20 életévüket nem végezhető fogbeültetés, ugyanis 18-20 év körül fejeződik be az állcsont teljes kifejlődése és csak utána végezhető esetükben fogbeültetés.

Vannak olyan betegségek, melyek csökkenthetik a fogbeültetés hatékonyságát, ezért kérjük, konzultáljon fogszakorvosainkkal és szájsebészeinkkel betegségeikről, mielőtt megkezdődne a kezelés. Képzett fogorvosaink és szájsebészeink készek kiállítani az Ön számára legkedvezőbb, személyre szabott kezelési tervet.

Image

Foghiányok osztályozása fogbeültetési szempontból

Egy fog hiánya:

A fogsoríven belül egy fog hiánya. Ezekben az esetekben – a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül – a beültetett implantátumokon szóló, esztétikus korona rögzíthető.

Több fog hiánya:

Ha részben megtartott, hiányos fogsorív rögzített pótlással (koronákból álló híddal) már nem pótolhatók.

A foghiányok pótlására a fogakon és az implantátumokon vagy csak a beültetett implantátumokon megtámasztott
(ún. fix híd ) pótlásokat készíthetünk.

Teljes fogatlanság

  • megfelelő számú –min. 6 műgyökér állcsontonként- implantátum beültetésével alul-felül fix híd (körhíd) készíthető természetesen, ha a csontkínálat megfelelő. A beültetett implantátumokra mind az implantátum csonkot, mind a biokompatibilis fix fogpótlást digitális CAD/CAM rendszerrel készítjük el. Egyedülállóan digitálisan készült provizóriumot kap a z okos lenyomatozás után, hogy a végleges fogpótlást már a készrevitel előtt funkcióban, formában tesztelni tudja! Természetesen az a megoldás a legstabilabb és legesztétikusabb- arról nem is beszélve, hogy a fogatlan állapot után a páciens szinte újjá születik a szép, fix fogpótlás viselésével. 
  • 2-4 implantátum behelyezésével dönthetünk implantátumon rögzített kivehető fogsor készítése mellett- ez a fajta fogpótlás viszont nem biztosít akkora komfortérzetet, mint egy fix fogpótlás esetében.

Klinikánk, a Denis & Focus Fogászat által használt implantátum rendszerek:

  • ALPHA BIO®
  • CAMLOG®
  • STRAUMANN SLACTIVE®

Kérdezze fogorvosainkat bizalommal és az árat is figyelembe véve közösen sikerülni fog kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb fogpótlást!