Implantátum Alpha Bio CAD/CAM

Alpha Bio® fogimplantátumok

Fogimplantátum – a modern megoldás

A fogimplantátumok forradalmi változásokat indítottak el a fogorvoslásban. Az implantátum egy művi foggyökér, ami egy hiányzó természetes fog gyökerét helyettesíti. Az implantátumok ugyanúgy viselkednek a beteg szájában, mintha valódi foggyökerek lennének, hiszen behelyezésük után beépülnek a beteg állkapocscsontjába. Az Alpha Bio termékei mára a világon több millió embernek segítettek egy egyszerű eljárás során. Ezzel az eljárással Ön is megszépülhet és visszanyerheti önbizalmát. 

001 Zahnimplantat Alpha Bio

Új fog beültetése – Lépésről lépésre

A következő bekezdésekben arról olvashat, hogy hogyan helyettesíthető egy vagy több hiányzó fog. Az itt felsorolt lehetőségek csupán példák a lehetséges opciók közül. Konzultáljon fogorvosával, hogy vele együtt megtalálhassák az Önnek leginkább megfelelő megoldást.

1. Egyetlen hiányzó fog

Amint az implantátum behelyezésre került, a beteg azonnal ideiglenes fogakat kap, melyek segítségével képes lesz enni és minden korábbi tevékenységét a megszokott módon folytatni. Az implantáció gyógyulási ideje és beépülése az állkapocscsontba néhány hónapig tart. A tartós porcelánkorona rögzítése után a behelyezett fogpótlás gyönyörűen harmonizál a beteg meglévő fogaival és ugyanúgy terhelhető, mint a beteg saját fogai. Normál szájhigiénia eljárásokkal az így behelyezett fog és a körülötte lévő íny is könnyedén egészségesen tartható.

2. Több hiányzó fog

A legtöbb esetben egy alkalommal több implantátum behelyezése is lehetséges. Az implantátumok behelyezésével egyidejűleg ideiglenes híd felhelyezésére is van lehetőség, mely már röviddel a fogászati rendelő elhagyása után terhelhető. Általában az implantátumok egy-két hónap alatt beépülnek az állkapocscsontba. A gyógyulási idő leteltével tartós híd rögzíthető az implantátumokra. Ez az új híd épp úgy terhelhető, mint a beteg természetes őrlőfogai. A beteg bármit ehet, amit csak szeretne.

3. Fogatlan állapot

Az implantátumokra helyezett kivehető fogpótlások megfelelő stabilitást biztosítanak, mivel ez a típusú fogpótlás bár kivehető, viselés közben két vagy több implantátumra rögzíthető. Ez a fogpótlás típus olcsóbb, mint a rögzítette fogpótlások. Az így rögzített fogpótlások használatakor nem lépnek fel problémák rágás folyamán és a beteg ízérzékelését sem befolyásolja. Ezt a protézist a beteg tisztításhoz kiveheti és rögzítéséhez nincs szükség ragasztóra. A több implantátumra rögzített koronák olyan érzést biztosítanak viselőjüknek, mintha beteg saját fogait kapná vissza.

Mi történik, ha fogimplantátumra van szükség?

  • A fogorvos az első vizsgálat során elkészíti a szükséges röntgenfelvételt, melynek segítségével megállapítja a beteg egyedi problémájának legjobb megoldási lehetőségét.
  • A második lépés az implantátumok behelyezése.
  • Ezt követi egy 3-tól 6 hónapig terjedő gyógyulási idő.
  • A gyógyulási idő leteltével az implantátumok felszabadítása következik, majd a fogak rehabilitációja. Bizonyos esetekben a fogimplantátum és a korona egyszerre is behelyezhető. Ez az úgynevezett "immediate Loading" eljárás, azaz azonnali terhelés eljárás.

 

002 Zahnimplantat Alpha Bio