Digitális Panoráma röntgenfelvétel

Modern és kíméletes vizsgálati módszer

Digitale Panoramaröntgenaufnahme

A digitális röntgen manapság a modern és minimálinvazív fogászat egyik legfontosabb alappillére. Ha fogszakorvosaink szeretnék felmérni pácienseink fogainak állapotát, különféle eszközök állnak rendelkezésükre. A vizsgálathoz hozzátartozik a pácienssel folytatott részletes megbeszélés, a fogak vizsgálata és a röntgendiagnosztika. Azonban a száj nem minden területe látható szabad szemmel, vagy érhető el fizikális vizsgálattal. Így a fogorvos nem látja sem a fogközöket, sem a fog belsejét, és az állkapocscsontba sem nyer betekintést, amelyben a foggyökerek helyezkednek el. Annak érdekében, hogy végleges bizonyosságot nyerjünk ezen területek egészségi állapotáról, fogorvosainknak lehetőségük van, hogy a digitális röntgentechnikával a lehető legkíméletesebb módon vizsgálják meg pácienseinket.

A digitális röntgen ma már nélkülözhetetlen eszköze a modern fogászat vizsgálati módszereinek. Lehetővé teszi a fog- és csontszerkezetek szemléltetését, amelyeket a fogorvos más módon nem tudna megvizsgálni. A digitális röntgen ilyen szempontból fontos szerepet játszik a fogak egészségének és épségének megőrzésében.

Előnyök:

  • A fogorvos másodpercek alatt digitalizált képet kap, amely alapján azonnal meg tudja ítélni a fogak állapotát és ezt megbeszélheti a pácienssel és kollégáival is.
  • A digitális röntgentechnika egyik verhetetlen előnye, hogy 90 százalékkal kisebb sugárterheléssel dolgozik, más klasszikus analóg technikákkal szemben.
  • A digitális röntgenképek képminősége sokkal jobb, mint a hagyományos képek minősége és a fog- és csontszerkezeteket kiválóan ábrázolják. A röntgenkép a számítógépen azonnal szerkeszthető, a fényerő és a kontraszt egyszerűen beállítható, így gyors és pontos diagnózis állítható fel.
  • A digitális képek egyszerűen továbbíthatók páciensek, párhuzamos kezelést végző vagy utókezelést végző orvosok számára is, a körülményes és rossz minőségű másolatok pedig már a múlté.
  • A digitális technika környezetkímélő: az analóg röntgenfilmek és elsősorban az elő-híváshoz szükséges vegyszerek, amelyeket a hagyományos röntgen esetében használtak, teljesen feleslegessé váltak. Ily módon a digitális röntgen alkalmazása nagymértékben hozzájárul az egészséges környezet fenntartásához.