Vállas preparálás

A vállas csiszolás a legmodernebb és legigényesebb fogpreparálási technika.

A koronák stabilitását, esztétikáját és pontosságát a fogak csiszolásának a technikája biztosítja.

001 Schulterpreparation

Ahhoz, hogy elkerüljük a koronák felépítésénél (kialakításánál) a részben túl vékony rétegeket, a fogorvosok és fogtechnikusok előnyben részesítik a lekerekített preparációs formákat, mint például a vállas csiszolás lekerekített belső éleit.

A korábbról ismerős tangenciális preparálások már nem felelnek meg a páciensek esztétikát érintő modern elvárásainak. Ez a fajta csiszolás ugyanis a koronák széleinél túl hosszú és nagy koronákat eredményezett és kedvezőtlen volt a pontos illeszkedés és a korona szélének kontúrja szempontjából.

002 Schulterpreparation

A vállas preparálás egy a fogat védő csiszolási módszer. Ezen módszer segítségével lehetővé válik a korona széleinél a megfelelő zárás és egy jól látható preparálási határ kialakítása. Biztosítja a fognyak szélénél a korona felhelyezéséhez szükséges helyet, nem kell íny alá menni. Így a fogíny egészséges és védett marad.

003 Schulterpreparation

A vállas csiszolás igényes és modern módszere a fogak előkészítésének. Mint minden precíziós munka, ez is nagy figyelmet igényel a fogak csiszolása és ‚megmunkálása' során. Ezen technológia segítségével elkerülhető a szürke ínyszél megjelenése. A vállas csiszolás így hozzájárul a mind az esztétikumhoz, mind a megfelelő szájhigiénéhez, mivel a korona jobban zár és elkerülhető a korona alá való beszivárgás. A korona széle a vállon ül, nincs elálló koronaszél, miáltal mind a korona, mind a fog esetében hosszabb élettartam és nagyobb tartósság garantálható.