Bio HPP kombinált fogpótlás

A kombinált fogpótlás két részből áll: egy rögzített és egy kivehető fogpótlásból

Három különböző fogpótlási típust különböztetünk meg. Ezek pedig a következők:

  • rögzített fogpótlás,
  • kivehető fogpótlás,
  • és az előző két típus kombinációja, az úgynevezett kombinált fogpótlás.
Drei verschiedene Arten des Zahnersatzes können angefertigt werden.

Ez a digitális technológiával készült fogpótlás, ahogy azt elnevezése is mutatja, két fogpótlástípus kombinációjából jött létre, azaz egy rögzített, fix hídból és egy kivehető protézisből áll. Ez a fogpótlás olyan esetekben jelenthet megoldást, ha a fogvesztés már olyan mértékű, hogy a harapás és a rágás olyan nagy terhet ró a meglévő fogakra, ami akár azok további károsodásához is vezethet. Ez a fogpótlás lényegesen több munkát igényel a fogtechnikus részéről, mint a hagyományos fogpótlási eljárások, továbbá az egyes technikai fázisok között próbákra és kontrollokra van szükség. 

Először a meglévő fogakat csiszoljuk le, majd a rögzített elemek kerülnek elkészítésre E-Max cirkonból. Ezek bepróbálása és további lenyomatvétel után a kivehető részek elkészítése következik. Amikor ez is elkészül, fogpróba következik, mely során az elkészült részek pontosságát ellenőrizzük.

A bio HPP kombinált pótlás legnagyobb előnye, hogy nem kell többé fémtartalmú pótlást hordania! A cirkon hídpótlás tökéletes csonkvédelmet nyújt, mikron pontosságú, nem pattanik le és esztétikájában a saját fogaktól nem különböztethető meg. A Peek egy olyan speciális rugalmas és biokompatibilis anyag, melyet az orvostudomány már 30 éve használ. Antibakteriális és csontbarát, így megakadályozza az állkapocscsont természetes visszahúzódását. Használata nagyon kényelmes. A digitális technológiának köszönhetően egyenletes rágóerő eloszlást tudunk kialakítani, ami által a pótlás hosszú élettartamú lesz.