Implantátum Straumann SLActive CAD/CAM

Straumann - Csontszinten alkalmazott tapasztalat

A Straumann® Bone Level implantátum, vagy két fázisú implantátum

  • minden alkalmazás esetén egyszerű és jól kivitelezhető sebészeti és restaurációs lehetőségeket biztosít
  • gyorsabb gyógyulás (ezzel az implantátummal a szokásos 12 hetes gyógyulási idő a csupán 6-8 hétre rövidül)
  • egyértelmű és megbízható alkotóelem elhelyezés
  • elősegíti a csontállomány megtartását, így biztosítva kiszámítható és esztétikus végeredményt

A Straumann portfóliójában három standard átmérőjű Straumann® fogimplantátum (3,3 mm, 4,1 mm és 4,8 mm) található meg a következő hosszokban: 8, 10, 12 és 14 mm.

A Straumann implantátumok cilinderes külső struktúrával rendelkeznek. Az implantátumtest a csúcsi területen cilinderes kialakítású, míg a koronális területen enyhén gömbölyű, ami enyhe kúposságot alakít ki. Az implantátum nagy felületen biztosít kapcsolódást a csonttal, mivel a csavarmenet a csont másik oldaláig (felső végéig) ér. Ez a kialakítás kitűnő stabilitást eredményez minden alkalmazási területen.

Az előremutató SLActive fogimplantátum technológia:

Felszíntechnológia

001 Zahnimplantat Straumann

Összehasonlítva a hagyományos SLA implantátumokkal ez az új implantátumfelszín 60%-kal jobb csont-implantátum kapcsolódást tesz lehetővé az implantátum behelyezése után. Az implantátum csontba való beépülése jelentősen felgyorsul. Korábban a hagyományos titánfelszínű implantátumokat homokfúvással, illetve .savas marással kezelték és a részleges mikro strukturált szénhidrogénfedésnek köszönhetően eleinte víztaszítóak voltak. Ezt az új, módosított homok fúvott, savmart SLActive felületet Nátrium légkörben állítják elő és a savas marás után izotóniás nátrium-klorid oldatba merítik, azért hogy a felület taszítsa a környező légkör molekuláit. A Straumann implantátum behelyezésénél a víztaszító hatás azonnal kifejti pozitív hatását, amikor vérrel kerül kapcsolatba. Az implantátum mikropórusai azonnal beszívják a vért. Két fő jellemző határozza meg ennek az implantátumnak az előnyeit: víztaszító tulajdonsága megnöveli az implantátum azon felületét, mely vérrel érintkezhet és ezáltal megfelelő tartást biztosít a csontsejtekben. A kémiailag így aktivizált implantátum felszín ezen kívül proteinek elnyelésére is képes, ezáltal közvetlen kapcsolat jön létre az implantátum és a vér között. A víztaszító SLActive implantátumfelszín segítségével létrejövő előnyös vér és csontsejtek közti kötés jóval gyorsabb gyógyulást biztosít, mint a hagyományos felszínű implantátumok.

Innovatív felszín

A felszíntereprajztól a felszínkémiáig

002 Zahnimplantat Straumann

A Straumann vállalat hosszú hagyományokra tekint vissza a felszíntechnika úttörőjeként. Az úttörő SLA® felszínt 1994-ben fejlesztették ki, melynek gyógyulási ideje a korábbi TPS (titán plazma spray) felületű implantátumoknál megszokott 12 hét gyógyulási időt, csupán 6-8 hétre csökkentette. Nem sokkal bevezetése után a makro- és mikro strukturált, osszeokonduktív SLA® felszín szabvánnyá lépett elő az implantátumgyártásban. A jól bevált SLA® felszín továbbfejlesztésével jött létre az SLActive felület, ezáltal újabb mércerendszert létrehozva a felszíntechnológiában. A molekuláris optimalizáció és az ennek segítségével létrejövő jelentős gyógyulási idő csökkenés – a korábbi 6-8 hétről 3-4 hétre – új kezelési lehetőségek létrejöttét teszi lehetővé a mindennapi fogászati gyakorlatban.